Nieuws van bij Di Legno door Ardeco parket

di legno verouderde vloeren

Nieuws van bij Di Legno door Ardeco parket

21/05/2015

Regorio is de naam van een nieuwe telg in de productenfamilie van Di Legno. Het zijn vier verschillende grijstinten die gecombineerd gebruikt worden en op verschillende manieren kunnen afgewerkt worden. Dat biedt onvermoede combinatiemogelijkheden, passend voor en bij elk interieur of concept. Echt wel iets speciaals en bijzonders.

Speciaal en bijzonder is ook wel het minste dat gezegd kan worden van het driesterrenrestaurant Diverxo in Madrid. Daar gaan eten is echt wel een belevenis. Niets is er gewoon. De fusionkeuken met sterke Aziatische invloeden biedt geen gewone maaltijd maar eerder een langgerekte proeverij, met een bonte afwisseling van hapjes en gerechten die bestaan uit op het eerste zicht vreemde maar toch altijd weer bijzonder smakelijke combinaties van ingrediënten.

Niets is er gewoon. Het eten wordt gedresseerd in het restaurant zelf, onder het oog van de vele verbaasde klanten. Bestek is er vaak niet. Bij elke bereiding worden de gepaste eet-instrumenten aangeboden. Gewone borden zie je er maar zelden. Soms is er ook een ober die je het eten op een lepel aanreikt. Een menukaart is er niet, de keuken vindt zichzelf elke dag opnieuw uit. En de wijnkeuze maakt de ober voor jou. Om nog maar te zwijgen van de website die uitblinkt qua ongerijmdheid en originaliteit.

Ook het interieur en de volledige inrichting zijn speciaal. Alles roept de sfeer op van opwinding en belevenis. De beroemde Spaanse architect Lázaro Rosa Violan (Contemporain Studio) werd aangezocht om het avontuurlijke dat zo typisch is voor een bezoek aan Diverxo, in het interieur voort te zetten.

En of hij zich van die taak gekweten heeft! Hoewel originaliteit, speelsheid en een absolute mengeling van velerlei stijlen enkele van zijn meest typische kenmerken zijn, lijkt het alsof Lázaro zich hier volledig heeft kunnen uitleven: bontgekleurde gevleugelde varkens hangen aan de muren (soms ook enkel de achterkant), delen van het plafond zijn bedekt met veelkleurige vlinders, vreemde objecten (onder andere manshoge ijshoorntjes) smukken de ruimte op en toch doen grote delen van het restaurant industrieel aan in een steriel witte vormgeving.

Speciaal en bijzonder dus, net zoals alles in dit restaurant. De vloeren zijn dat ook. Ze werden uitgevoerd in een exquise combinatie van marmer en parket van Di Legno, op maat gemaakt in een visgraatpatroon met een dikte van 20 mm in de kleur Regorio, die wonderlijk past in het algemene concept. Tegelijk is dit parket duurzaam en sterk met een uitstraling van rijkelijke luxe.

Paumats S.L., onze partner uit Barcelona, stond in voor de punctuele en stipte uitvoering van deze uitzonderlijke bestelling.

 

Parket, speciaal en bijzonder

Parket, speciaal en bijzonder

Parket, speciaal en bijzonder

Parket, speciaal en bijzonder

Deel deze post


has been added to your cart.
Afrekenen
Open chat
1
Heb je een vraag? Chat met ons!
Avez-vous une question? Chattez avec nous!