NATURAL OIL PRIMER OE 52819-0022 | Hesse-Lignal

natural primer natural oil hesse-lignal

NATURAL OIL PRIMER OE 52819-0022 | Hesse-Lignal

37.50167.72 TVA incl.

Catégories : , ,
Effacer
Voir le panier

Description

Toepassingsgebied

In de woonruimte voor parket- en houten vloeren als lazurende grondlaag onder Hesse PURA-ONE of PURA NATURA, voornamelijk op eiken.

Technische specificaties

GiscodeKH1
Decopaint BasisOg (oplossingsmiddelgebaseerd)
Decopaint-categoriej
Dichtheid serie kg/l1.01
Leveringsvormvloeibaar
NV-serie %59.6
UiterlijkLazurend
Uitlooptijd28 s / * *
VOC EU %40,2 %
Aantal lagen (max)1
Hoeveelheid per laag (min.)5 g/m²
Hoeveelheid per laag (max.)20 g/m²
Totale opbrenghoeveelheid20 g/m²
MV (vol)MV (vol): 10 : 1 OIL-HARDENER OR 87
MV(grav)100 : 10 verharders OR 87

Verwerkingstip

Verwerkingstijd1 h/20 °C.
Droging16 h
Overschilderbaar binnen24 h
Stapelbaar naDroogtijd min. 16 uur bij een kamertemperatuur van 20° C en voldoende luchtcirculatie.
Begaanbaar na16 h
Belastbaar volgens7 d
OndergrondvoorbehandelingVoor parket: zorgvuldige, gelijkmatige en getrapte houtschuurgang van de volgens de voorschriften gelegde en voorbereide parketvloer.
Ondergrondschuurgang korrelgrootte van-tot120 – 150
EindbehandelingMet geschikte 2K-hydrolak, bijvoorbeeld PURA-NATURA of PURA-ONE.
Opmerkingen schuurgangDe hout-schuurgang moet worden afgestemd op de gewenste opbrenghoeveelheid; hoe kleiner de opbrenghoeveelheid, hoe fijner de schuurgang (tot korrel 240 bij het inpolieren). Randen en oppervlak gelijkmatig schuren! De kwaliteit van de schuurgang is doorslaggevend voor het eindresultaat!
Verwerkingstemperatuur20 °C
Aanwijzingen voor verwerkingOpbrengen in een tot twee lagen met een verbruik van 20 – 40 g/m² op een vakkundig gelegde houten vloer. Materiaal correct uitharden en vervolgens dun opspatelen of oprollen. Direct daarna inpolieren/inslijpen. Grotere oppervlakken kunnen het best met twee personen worden bewerkt. De ondergrond moet grondig, tot aan het ruwe hout, worden geschuurd, en moet droog en vrij van olie, vet, was, siliconen en schuurstof zijn. Na een droging van 16 uur bij een kamertemperatuur van 20°en voldoende luchtcirculatie worden de vlakken met geschikte 2K-hydrozegellak, bij voorkeur PURA-NATURA of PURA-ONE verzegeld.
Speciale aanwijzingenVerwerkingstijd van de menging 1 uur bij een kamertemperatuur van 20 °C. Materiaal is niet geschikt voor houtsoorten die gevoelig zijn voor blauwschimmel in vochtige ruimtes. Het materiaal droogt oxidatief. Houd u aan de algemene aanwijzingen voor de verwerking! Door de hoge reactiviteit kan velvorming ontstaan. Verwijder dit vóór het omroeren. Opslagklasse volgens BetrSichV: lichtontvlambaar. Neem de meest recente versie van het veiligheidsinformatieblad in acht!
Algemene aanwijzingen voor de verwerkingVan oxidatief drogende materialen: Coatingstoffen die bij het drogen warmte ontwikkelen (oxidatief drogende oliën) en coatingstoffen die licht ontvlambare afzettingen vormen, mogen wegens zelfontbrandingsgevaar niet met dezelfde spuitstand worden verwerkt (zie BGR 500 Hoofdstuk 3 “Verwerken van verschillende soorten coatingstoffen”). Bij met olie doordrenkte katoenen doeken, karton, papier bestaat het gevaar van zelfontbranding door oververhitting; daarom uitgebreid aan de lucht laten drogen en aansluitend verwijderen. Ook met olie doordrenkte houtstoffen neigen naar zelfontbranding, dus verwijder ze niet in gesloten containers; en schuur ze uit voorzorg indien mogelijk niet in de spuitcabine. De noodzakelijke reinigings-, onderhoud- en opfrisintervallen moeten afgestemd worden op het aantal aangebrachte olie-lagen, als op de aard en intensiteit van het gebruik! De test moet worden uitgevoerd in realistische omstandigheden!

 

Procedurevoorbeeld voor Light white primer oil

Houten vloer, eiken wit Hout-schuurgang: korrel 150, vervolgens stofvrij maken. 1 – 2 x 20 – 40 g/m² Hesse Light white primer oil OB 84-77 (menging(vol): 10 : 1 met verharder OR 87) spatelen en onmiddellijk daarna inpolieren. Tussendroging: 16 uur bij een kamertemperatuur van 20 °C en voldoende luchtcirculatie. Verzegeling: 2 x 100 – 120 g/m² met Hesse PURA Natura (menging(vol): 10 : 1 met verharder HDR 72). Tussendroging: indien mogelijk 16 uur bij een kamertemperatuur van 20 °C en voldoende luchtcirculatie. Tussenschuren met schuurrooster 120/150 en vervolgens stofvrij maken. Begaanbaar na 24 uur bij een kamertemperatuur van 20 °C en voldoende luchtcirculatie. Volledig belastbaar na 7 dagen, bij een kamertemperatuur van 20 °C en voldoende luchtcirculatie.

 

Veiligheids­informatie­bladen / Certificaten

Veiligheidsinformatiebladen

Brand

Hesse-Lignal

Informations complémentaires

Poids1 kg
contenu

, ,

Vous aimerez peut-être aussi…

Open chat
1
Heb je een vraag? Chat met ons!
Avez-vous une question? Chattez avec nous!
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}